Roadtrip del 1.

Dallas
Flyget pa Lordagen gick bra och vi flog fran Milwaukee flygplats till Dallas. Dar hamtade vi var hyrbil som vi fick valja sjalva i garaget dar. Det var coolt, att vi bara fick ga och ta vilken vi tyckte bast om av compact bilarna :) Sedan korde jag till vart hostel och vi sov dar under natten.
Sondagen checka vi ut fran hostel och jag korde till Dallas "downtown" dar vi gick runt lite och sa. Vi sag hoga byggnader som vanligt i alla storre stader haha. Men ocksa JFK Memorial och platsen dar han blev skjuten, John F Kennedy alltsa. Dom hade ett kryss pa gatan dar det hande med. Efter att ha varit dar lite och varit frusna eftersom det var ganska kallt i Dallas, sa akte vi till Fort Worth.
   
Valj en bil! Vi tog silver. Nu borjar det! X dar Kennedy dog. Jag vid "statyer" av Texas Longhorns.

Fort Worth
Det var ett mysigt litet stalle som egentligen heter "Fort Worth Stockyards Historical District". Det fanns affarer och restauranger dar som var lite typiskt "Texas" liksom med mycket boots & cowboyhattar i affarerna och mycket steak och barbeque och sadant pa restaurangerna. Vi gick in pa Cowboy Hall of Fame ocksa som var som ett museum och det var trevligt. Tva ganger per dag tar dom ut boskapen och gar en runda pa gatan dar sa folk kan se "Texas Longhorns" och ta kort saklart :) Lunch at vi i bilen (bagels & banan) men kvallsmat at vi pa restaurang och jag tog nagot steak kott med potatismos typ. Det var gott men mycket mat fick man! Korde vidare pa kvallen/natten mot Austin sen. Hittade en "Safety Rest Area" och stannade dar da. Det ar som en rastplats fast for folk att sova i bilen pa sa det gjorde vi alltsa...
   
Lunch i bilen :) Fort Worth Stockyards Historical District. Pa museum! En monter grej darinne.
   
Live musik, harligt! :) Texas Longhorns ute & gar. Vi at pa Risckys Steakhouse. Mycket mat! 

Austin
Det gick bra att sova i bilen, vi vaknade till nagra ganger under natten av att det var kallt men da starta vi bilen och slog pa lite varme en stund. Efter att vi atit frukost i bilen korde vi till Austin da pa mandagen. Dar gick vi runt lite och tittade pa "the capitol" alltsa en slags huvudstads-byggnad eftersom Austin ar Texas huvudstad kan man saga. Inuti var det stort och fint och vi gick runt darinne ett bra tag. Vid solnedgangen stod vi pa bron som manga andra for att vanta pa fladdermossen. De bor under den bron och kommer ut varje kvall vid solnedgang for att flyga en stund ute. Vi at pa TGI Friday's och var inne pa nagra pubar pa 6th street sen.
Dagen efter gick vi lite till inne i stan dar och sedan bestamde vi oss for att aka vidare istallet for att stanna mer dar som vi tankt forst. Vi kande oss klara med Austin som var en trevlig stad for ovrigt. Korde till San Antonio.
   
Dar ser ni, hehe! Austin State Capitol byggnad. Inuti i den dar salen och i "tornet" typ.
   
Jag vid fladdermus-skylten. De bor i springorna. I vantan pa fladdermoss! Vi pa bron :)
   
Antligen kom de ut! Svart att ta kort men anda. Austin by night... Yeah live music :P

San Antonio
Resterande del av mandagen spenderade vi i San Antonio dar vi sag "The Alamo" som ar en historisk plats dar de slogs om Texas typ, vissa sager att det ar "fodelseplatsen for Texas". Det var alltsa folk fran Mexiko som kom och ville ta over Texas typ men da var de inuti Alamo "borgen" typ och till slut kom mexikanerna till attack med ledaren Santa Anna i spetsen. De vann och alla man som stred dog ju men Santa Anna lat kvinnor, barn & slavar ga fria darifran. Sjalva slaget vid Alamo var en del i processen att bli sjalvstandiga (Texas) fran Mexiko. Som hamnd kom sedan Sam Houston 6 veckor senare och dodade Santa Anna samtidigt som han skrek "Remember The Alamo" nar han attackerade honom. Det stridsropet har sedan anvants manga ganger for att paminna om vikten av att vara villig att kampa for att forsvara sin frihet...
Efter Alamo gick vi in i city sa att saga och dar hade dom en underbart fin "riverwalk", alltsa vatten inne i stan. Vi tog en guidad bat-tur dar och det var jattefint! (som ni kan se pa bilderna)
Korde sedan till Houston och sov pa hostel dar. Gick bra.
   
The Alamo ritning typ med hur det var forr & nu. Sjalva byggnaden som attackerades. Jag dar.

   
Vid riverwalken. Det var fint som sagt. Vi akte bat dar :) Staty av San Antonio (mannen).
   
Rivercenter, kopcentrum. Jag vid katedralen. Torn vi akte hiss i :) Alamo by night!

Var sa god allihopa! :) Resten kommer en annan dag. Har prov imorn sa jag maste plugga.

Kram Madeleine

Survived!

Haha, ja jag overlevde var resa! :)
Har inte hunnit/orkat lagga in bilderna i datorn annu och har sa manga sa jag ska forsoka valja ut de basta att lagga ut har pa bloggen forst innan jag skriver om Texas/Louisiana och alltihop.

Men det var en valdigt bra, upplevelserik och underbar resa :)

_____________________________________________________________________



Den har sangen kommer alltid paminna mig om Usa och speciellt Marie <3
Kanns trakigt att hon aker hem om bara cirka 4 veckor :(
Men hoppas kunna ses igen i Europa nagonstans langre fram :)

Det ar ju sa det ar som au pair, folk kommer och gar tyvarr.
Saknar Vicky mycket, hon var ju min basta har liksom. Men Magda & Marie med sa klart.
Traffade Marie ikvall hos Katrin, det var nice!
Imorn jobbar jag 8:30-17:00, sen vet jag inte vad som hander. Hemma kanske.
Resten av veckan vet jag inte hur jag jobbar faktiskt men ca 7:30-16:30 eller 17. + Lordag em.
Onsdag ar det oppet hus pa Noahs skola som jag ska pa och Torsdag ar college igen ju.
Lordag jobb som sagt och pa Sondag ska jag aka till Chicago for att titta pa ishockey igen.
BLACKHAWKS moter Red Wings (Detroit) pa hemmaplan och vi har biljetter :)
Det ar jag, Conny, Hannah & Rita. Ska bli roligt!!

~Godnatt~

RSS 2.0